Huhtikuun kirjallisuusilta: uutuuskirja Naisia nimittäin

10.04.2019 klo 18:00

Keskiviikkona 10.4. (päivämäärä vaihtunut!) esitellään Sommelossa teos Naisia nimittäin. Kaunokirjallisuuden nimiä ei Suomessa ole juuri tutkittu, mutta henkilöiden tarkastelu nimien perusteella antaa avaimia koko teoksen tulkintaan. Nimi on kirjallisuudessakin enne: ei ole sama, onko henkilö Saara, Martta vai Ilona. Teos esittelee viittäkymmentä kaunokirjallisuuden naishahmoa Kalevalan Ainosta Seitsemän veljeksen Venlaan.

Tule kuulemaan, kun tekijät, Anne Helttunen ja Tuula Uusi-Hallila, kertovat kirjastaan. He ovat selvittäneet, antavatko kirjailijat henkilöilleen aikansa suosikkinimiä vai osoittavatko he nimeämällä hahmon poikkeuksellisuuden. Helttunen on Äidinkielen opettajain liiton toiminnanjohtaja, Uusi-Hallila lukion äidinkielen ja kirjallisuuden opettaja.

Kahvia aletaan tarjota tuttuun tapaan 17.30. Tervetuloa!

Huhtikuun kulttuuri-ilta: Sauna ja aistimellinen mielenmaisema

15.04.2019 klo 18:00

Maanantain 15.4. kulttuuri-illassa puhujana on filosofian tohtori Laura Puromies. Kulttuuri-illan aikana saamme tarkempaa tietoa siitä, miten me suomalaiset saunan koemme, sillä Seesmeri väitteli kesällä 2018 otsikolla Sauno itsellesi menneisyys – kehollisuus osana muisteltua ja esitettyä kokemusta. Saamme varmasti kuulla myös uusista tutkimuskohteista.

Kahvittelu alkaa tavalliseen tapaan 17.30.

Huhtikuun lukupiirissä Juha Ruusuvuoren Ryöstetty pyhimys

23.04.2019 klo 17:00

Lukupiiri toimii nyyttäriperiaatteella, yhdistys tarjoaa kahvin ja teen. Kaikki kirjoista ja kirjallisuudesta kiinnostuneet ovat tervetulleita mukaan.

Elokuussa kansallispukujen tuuletuspiknik

04.08.2019 klo 13:00

Tervetuloa piknikille sunnuntaina 4.8. klo 13–15! Valtakunnallista kansallispukujen tuuletuspäivää vietetään 4.8. eri puolilla Suomea ja myös Ruotsissa. Tule mukaan kansallis-, kansan- tai muinaispuvussa tai yhdistä kansallispuvun osa muihin vaatteisiin. Paikkana on Esplanadin puisto.