Yhdistyksen toiminnan rungon muodostavat erilaiset kerhot, jotka ovat kaikille jäsenille avoimia. Lisäksi järjestämme jäseniltoja, retkiä, seminaareja ja muita tapahtumia, joista osan yhteistyössä muiden kulttuurialan järjestöjen kanssa. 

Yhdistyksessä toimii yksi esiintyvä lausuntaryhmä, jolta voi tilata ohjelmaa tilaisuuksiin. 

Jäsenet voivat vuokrata yhdistyksen toimitilaa Sommeloa edulliseen hintaan.

Yhdistys myöntää apurahoja suomalaisen kulttuuriperinnön vaalimista edistäviin hankkeisiin Sirkka Uusivuoren muistorahastosta. Apurahojen hakuaika on jatkuva. Hakemukset toimitetaan yhdistyksen hallitukselle osoitteella:

Tiedot ajankohtaisesta toiminnasta löydät kohdasta Tapahtumat. Tervetuloa tutustumaan!


Kerhot

Lukupiiri kokoontuu kuukausittain keskustelemaan kiinnostavista ja vaihtelevista, kotimaisista ja ulkomaisista teoksista.

Runopiiri

Tervetuloa mukaamme sinä runojen ystävä. Ennakkoilmoittautumista ei ole, tule kokeilemaan ainakin yhden kerran. Kokoonnumme joka kuukauden toisena maanantaina klo 13. Joka kerralla meillä on aiheenamme eri runoilija, vuorotellen nainen ja mies.  Kuulemme ensin hänen elämästään ja keskustelemme yhdessä hänestä . Jaossa on hänen runokokoelmiaan, jolloin voit valita halutessasi nopealla valinnalla runon ja lukea sen muille. On mukava kuulla sen herättämiä ajatuksia ja jakaa yhdessä sen tuomia vaikutelmia. Osa meistä valitsee jo kotona runoja, jotka haluaa lukea ja saada yhdessä uusiakin kokemuksia  niihin liittyen. Kymmenen vuoden kokemuksella voin  sanoa, että uusia ajatuksia saa joka kerralla.

Esiintyvä Virvat-ryhmä

Yhdistyksessä toimii esiintyvä lausuntaryhmä Virvat, jolta voi tilata ohjelmaa tilaisuuksiin. Lisätietoja ja varaukset sähköpostitse: hallitus(at)hkn.fi

Virvat-ryhmä on toiminut vuodesta 1981 tehdäkseen kalevalaista sanataidetta tunnetuksi. Viisihenkisen ryhmän esityksissä sovelletaan suomalaisen kansanperinteen aiheita nykykulttuuriin ja hyödynnetään sanan ohella musiikillisia ja näytelmällisiä keinoja. Virvat esiintyy sekä yksityisissä juhlissa että julkisissa tapahtumissa. 

Sommelo

Yhdistyksellä on oma toimitila Sommelo, joka sijaitsee osoitteessa Runeberginkatu 37 A 6 (1. krs). Lisätietoja sähköpostitse: hallitus(at)hkn.fi